tekande

Te er bedre end kaffe

Te er bedre end kaffe

Her vil jeg nok få rigtig mange mennesker på nakken, for kaffe er ret populært. Selv i lande som England, der er kendt for at drikke meget te, er kaffen blevet en favorit, men te kommer næppe til at gå af mode lige med det første. Simpelthen fordi det smager fantastisk, og fordi noget, mennesker har drukket gennem tusinder af år ikke sådan lige går hen og forsvinder igen. Noget mad og drikke er mode, der kommer og går, men ikke te.

Det skal serveres pænt

For mig er te heller ikke bare et krus og så er det det. Det må gerne se pænt ud samtidig, og der er ingen grund til ikke at behandle denne drik med den fornødne respekt. Og så ser te bare bedst ud i en kande til formålet. Så er der ingen tvivl om, hvad der skal serveres. Der er meget smukke ritualer forbundet med det at servere te mange steder i Asien, men så lagt når jeg næppe med mit. En smuk tekande skal der dog til. Og den må gerne have et asiatisk præg over sig. det hører sig til på en eller anden måde, synes jeg.

Jeg har fundet den rette stil

Det var ikke så svært. Jeg kiggede egentlig bare inde på den hjemmeside, hvor jeg normalt køber min te, og så faldt jeg over de mange smukke kander. Jeg havde svært ved at begrænse mig, men jeg fandt mere end en tekande, jeg kunne lide. Jeg købte dog ikke mere end to, for det er lige det med pladsen. En dag vil jeg have en stor, åben hylde i mit køkken, og der skal der stå et bredt udvalg af tekander, der kan gøre mi glad i min hverdag. Så kan jeg vælge kande efter humør hver eneste dag. En dejlig tanke.