Regnskov

Det farvestrålende liv

Det farvestrålende liv

Der er knald på farverne i en regnskov. Det grønne er lidt mere grønt end andre steder, og alle andre farver er der også gang i. Det gælder både dyr og planter, og det giver en form for liv, der ikke ses andre steder. For mig har det spraglede liv altid tiltrukket mig. Det har altid været de områder i zoologiske haver, jeg skulle besøge først, og det har altid været den slags naturudsendelser, jeg ikke har kunnet slippe, når de blev vist i tv. For mig er en regnskov det sted, hvor livet rigtig kan vise sig fra de mest imponerende sider.

Behold livet i farver

Når regnskoven bliver fældet til fordel for landbrug eller bare fordi, træet skal bruges, så forsvinder farverne også. Markerne bliver hurtigt til golde ørkenområder, hvor den samme form for liv aldrig kommer igen. Det bliver triste udørkner, og der bliver mindre plads til det farvestrålende og smukke. Liv, jeg er med til at beskytte. Jeg køber nemlig skov til mig selv. Egentlig er det ikke til mig selv. Jegkøber skoven fri, så den kan være sig selv. Det er blot mig, der trækker i trådene i den anden ende.

Og flere og flere kommer til – der er også plads til dig. Det kan være små beløb eller store, det vigtigste er, at vi står sammen og gør det i fællesskab. Fr en verden uden liv og masser af farver, de er på ingen måde det samme, og vi kan sikre, vi aldrig havner i den situation, hvor verdens farver i det bælte, der løber over hel jorden, langsomt forsvinder for at blive brun og gråt og værst af alt et område helt uden liv.

Der er så meget smukt her, og det er værd at redde, lige som resten af vores skønne planet er det.